Учора Володимир Литвин побував з робочою поїздкою на Житомирщині, де взяв участь у роботі сесії обласної ради. Одним з питань, яке викликало велику дискусію, було обговорення звіту голови обласної державної адміністрації про виконання програми економічного і соціального розвитку Житомирської області на 2010 рік. Критика звучала з вуст депутатів, які представляють партію «Батьківщина». Вони стверджували, що занадто багато сказано про здобутки, в той час, як насправді, ситуація невтішна. 
Але більшість депутатів пристала на те, що ситуацію обмальовано реалістично, показано як зрушення і те, що люди їх реально не відчули.
Ще одне питання, яке привернуло увагу — це програма розвитку агропромислового комплексу Житомирщини на 2011-2015 роки. В ній — пункти, які показують прагнення дати конкретну підтримку виробникам сільськогосподарської продукції, дати імпульс розвитку фермерства на Поліссі. Тему аграрного сектора продовжив і Володимир Литвин у своєму виступі на сесії. Він, зокрема, нагадав, що незабаром мають відбутися парламентські слухання, на яких йтиметься про впровадження ринку землі. Він детально проаналізував як плюси, так і мінуси того, що земля стане товаром. Водночас нагадав, що отримує листи від старих людей, які обурюються тим, що не можуть реалізувати землю, яку нікому залишити у спадок.
Володимир Литвин пояснив і плюси перетворення землі на товар, і мінуси. Зокрема, те, що він назвав колонізацією, коли земля у бідніших країнах скуповується або береться на тривалий строк в оренду, а тоді економіка стане експортно залежною, виснажуються ґрунти, а перехід до вирощування найбільш вигідних культур призводить до дефіциту інших культур, які вирощувати не так рентабельно. Водночас відбувається, як він висловився, вимивання селян, тому що людям працювати немає де.
Йшлося і про проблеми подолання корупції, яка, мов іржа, роз’їдає суспільство. Головна проблема в тому, на думку Володимира Литвина, що люди вважають, ніби з цим має боротися хтось, а не я. Цей закон треба довести до свідомості кожного. Володимир Литвин наголосив, що необхідно знаходити те, що об’єднує, постійна війна тільки виснажує Україну і вичерпує резерви, які наша держава мала.
Зупинившись на міжнародних питаннях, Голова Верховної Ради нагадав, що події, які відбуваються у світі, призведуть до нових проблем в економіці, до здорожчання газу та інших негативних факторів і треба бути готовим до цього.
Голова Верховної Ради України Володимир Литвин і депутати Житомирської облради Олександр Никитюк, Олександр Пастовенський, Володимир Лушкін (зліва направо) під час сесії Житомирської облради.