У Криму не вистачає персоналу для перевірки продуктових магазинів — так багато в торговельних точках порушень.
За словами головного санітарного лікаря автономії Наталі Пеньковської, у супермаркетах Сімферополя дедалі частіше реалізують прострочені й зіпсовані товари. У продажу можна знайти цвілі цитрусові, підгнилі огірки, помідори, солодкий перець, почорнілі банани та гнилі яблука. І навіть — очищені від гнилої шкірки мандарини. Дещо здешевлені такі товари, за словами менеджерів, мають попит у малозабезпечених.
Санлікар рекомендує населенню півострова покладатися на власну санітарну грамотність. При виявленні фактів продажу неякісних, прострочених продуктів самим звертатися до Комітету із захисту прав споживачів і СЕС. А реалізаторам ще раз нагадала: порушення правил спричиняє штрафні санкції, адміністративні стягнення, аж до позбавлення дозвільних документів на торгівлю.