12 березня в Києві відбувся ІV з’їзд комуністів—депутатів рад України. Його делегати представляли майже 10-тисячний загін народних обранців, котрих делегувала до найбільш масових і авторитетних представницьких органів країни на місцевих виборах 31 жовтня 2010 року Комуністична партія України.
У роботі форуму взяли участь перший секретар Центрального Комітету Компартії України, голова депутатської фракції КПУ у Верховній Раді Петро Симоненко, Перший заступник Голови Верховної Ради України Адам Мартинюк, члени парламентської фракції комуністів.
З доповіддю про місце, роль та насущні завдання комуністів—депутатів рад у нинішній політичній та соціально-економічній ситуації виступив голова Координаційного комітету Всеукраїнського об’єднання депутатів рад «За соціальну справедливість і народовладдя» Валентин Матвєєв.
У доповіді і виступах делегатів зазначалося, що депутатський корпус Комуністичної партії України має всі законодавчі повноваження і досвід попередніх років, щоб принципово, рішуче і послідовно впливати на поліпшення справ у своїх регіонах та територіях, забезпечувати безперебійну та надійну життєдіяльність кожного населеного пункту, не допустити втілення в життя тих згубних планів, котрі виношує нинішня влада під виглядом так званих реформ житлово-комунального господарства, пенсійного забезпечення, трудових та земельних відносин, освіти, охорони здоров’я тощо.
Ішлося про те, як важливо в кожному виборчому окрузі організувати копітку і повсякденну роботу з реалізації передвиборних програм комуністів-депутатів, забезпечити оперативне та дієве реагування на кожне звернення громадян.
З’їзд прийняв звернення до всіх депутатів, до народу України «Народна довіра — це честь і високий обов’язок» та відправив Відкритого листа Президенту України В. Януковичу, Голові Верховної Ради В. Литвину, Прем’єр-міністру М. Азарову «Україна має торгувати хлібом, а не землею».
Обрано новий склад Координаційного комітету Всеукраїнського об’єднання депутатів рад «За соціальну справедливість і народовладдя», до якого ввійшли представники всіх регіонів України.
Головою Координаційного комітету знову обрано народного депутата України Валентина Матвєєва, першим заступником — народного депутата України Володимира Лещенка, заступником — депутата Черкаської обласної ради Віктора Роєнка.
 
Друкується в рахунок квоти фракції партії комуністів.