Голова Верховної Ради України Володимир Литвин провів зустріч з Надзвичайним і Повноважним Послом Республіки Ірак в Україні Шореш Халід Саїдом.
На початку зустрічі глава парламенту висловив упевненість щодо розвитку «перспективного партнерства між нашими країнами та народами» і заявив про готовність України до реалізації різноманітних програм співробітництва.
Пан Посол висловив сподівання, що двосторонні взаємини активно розвиватимуться в усіх сферах, зокрема, економічній, військово-технічній, енергетичній, сільськогосподарській, культурно-гуманітарній. У свою чергу керівник парламенту зазначив, що Україна «налаштована на роботу».
Сторони також наголосили на важливості активізації міжпарламентської складової двосторонніх взаємин, зокрема, здійсненні обміну візитами парламентських делегацій, і висловилися за прискорення вирішення організаційних питань роботи Міжурядової україно-іракської комісії з питань торговельного, економічного, наукового та технічного співробітництва, що дасть змогу призначити дату її чергового засідання.
Володимир Литвин висловився за налагодження системної співпраці на міжпарламентському рівні, зокрема, на рівні комітетів і груп дружби, а також заявив про готовність поділитися досвідом запровадження реформ на законодавчому рівні.
Прес-служба Верховної Ради України.