У Вінниці виборцям із фізичними вадами нададуть можливість голосувати не вдома, а безпосередньо на виборчих дільницях. Бажаючі зможуть безплатно скористатися послугами Служби супроводу та Служби перевезення людей на інвалідних візках. Для цього треба зробити заявку в міськвиконком за телефоном у Вінниці 57-20-07.
Акцію з підвезення людей з обмеженими можливостями на дільниці проводить міський Центр соціально-психологічної реабілітації інвалідів «Гармонія» за підтримки міської ради.
— Наша організація дослухалася до побажань людей, які пересуваються на візках, — каже голова ГО «Гармонія» Раїса Панасюк. — Вони хочуть нарівні з усіма бути безпосередніми учасниками процесу голосування, щоб відчути атмосферу народного волевиявлення. Найбільше, чого потребують члени нашої організації, то це живого спілкування. Зустрічі на дільницях — гарна нагода для цього.
Перевозитимуть «візочників» на спеціально обладнаних автомобілях, що їх має у своєму розпорядженні ГО «Гармонія». Служба супроводу допомагатиме ще одній категорії людей — з вадами зору. Названі служби працюватимуть у день виборів у тандемі. Вони вже не раз спільно виконували завдання, надаючи допомогу людям з обмеженими фізичними можливостями.
 
Вінниця.