На Закарпатті спостерігається незначне подорожчання продуктів. Зокрема, ціна на макаронні вироби зросла з 5,16 до 5,18 грн. за кілограм, манна крупа здорожчала з 4,24 до 4,29 грн., а цукор — з 8,68 до 8,87 грн. Водночас вартість продуктів в області залишається помітно нижчою, ніж в інших регіонах.
Днями цінову ситуацію аналізували на нараді в ОДА. Окремо обговорили питання забезпечення борошном.
У роздрібній мережі пшеничне борошно вищого ґатунку зросло в ціні в середньому на 3—5 копійок, тоді як в інших регіонах — на 10—12 коп. Що ж до оптових поставок, то п’ять борошномельних підприємств області отримали пшеницю за ціною на 25—35 відсотків вище, ніж під час попередніх закупівель. Борошномельні підприємства реалізують борошно в межах задекларованих рівнів цін, та через зростання вартості борошна спостерігається незначне здорожчання хліба.
До слова, Закарпаття забезпечує себе борошном тільки на 30%, решту в область завозять, закладаючи в ціну ще й витрати на транспортування.
Ще одне болюче питання — вартість нафтопродуктів. Ціни на бензин вищі на заправках нафтотрейдерів, зареєстрованих за межами області. До прикладу, за літр   А-95 тут правлять від 9,30 до 9,65 грн. Щоби прояснити ситуацію, найближчим часом очільники влади краю зустрічатимуться з нафтотрейдерами.
Ужгород.