Столичне закрите акціонерне товариство «Тепловоденергія» судиться з приводу майнового комплексу тепло- та водомереж, який орендувало до 2010-го.

Як відомо, колишній міський голова Анатолій Нестерук, котрий переміг на виборах у 2008 році, набравши 86 відсотків голосів, за наказами виборців повернув комплекс громаді. Щоправда, обстоювати її інтереси в судах довелося понад рік.

З лютого минулого року теплом та водою в місті опікується новостворене комунальне підприємство. Господарювати йому непросто. Торік восени господарcький суд Хмельницької області прийняв рішення про стягнення 13,5 мільйона гривень з ЗАТ «Тепловоденергія». Наразі ЗАТ оскаржує цю постанову суду.

Сесія міськради ще у 2010 році, за керівництва Анатолія Нестерука, прийняла рішення, що будь-яке відчуження цього стратегічного для громади майнового комплексу можливе винятково через рішення міського референдуму. 

За інформацією, розміщеною на офіційному сайті Кам’янець-Подільської міськради, «підставою для звернення ЗАТ «Тепловоденергія» до суду про перегляд рішення послугувало те, що ЗАТ «Тепловоденергія» виготовило рецензію на звіт про оцінку активів підприємства, в якому висловлені загальні міркування щодо терміну дії звіту, його продовження. 2 лютого ц. р. Рівненський апеляційний господарський суд своєю постановою скасував ухвалу господарського суду Хмельницької області про відмову в задоволенні заяви ЗАТ «Тепловоденергія» про перегляд судового рішення від 14.10 2008 р. у справі № 7/4788 за позовом прокурора м. Кам’янця-Подільського в інтересах держави до ЗАТ «Тепловоденергія» про визнання недійсним договору оренди цілісного майнового комплексу та зобов’язання повернути цілісний майновий комплекс. Цією постановою Рівненський апеляційний господарський суд фактично перекреслив залишене в силі Вищим господарським судом та з такими зусиллями виборене містом рішення, яким комплекс КП «Теплокомуненерго» було повернуто територіальній громаді».

У Кам’янці-Подільському п’ятого лютого скликали позачергову сесію міської ради, де створили спеціальну комісію, щоб контролювати події, що відбуваються навколо комунального підприємства «Міськтепловоденергія». Мешканці міста дуже стривожені й кажуть, що готові прийти і під раду, і під ТЕЦ «Міськтепловоденергії» чи головний офіс підприємства, аби обороняти своє комунальне майно.

Заступник міського голови Сергій Бабій, який очолив згадану комісію, повідомив: «Влада планує боротися за підприємство. Лише 17 лютого ввечері у Кам’янці отримали нарешті постанову суду, яка з Рівного йшла аж ... 15 днів. До цього за нею не раз зверталися, посилали свого представника. 22 лютого у Вищий господарський суд було направлено касаційну скаргу від імені прокуратури Хмельницької області в інтересах Кам’янець-Подільської міської ради. Також касаційну скаргу було направлено від управління комунального майна міської ради».

Удруге за короткий час кам’янчанам доводиться обстоювати своє законне майно. Чи вистачить твердості міській владі цього разу?!