Футбол. Ліга Європи. 1/8 фіналу. Перші матчі. 10 березня. «Байєр» (Німеччина) — «Вільярреал» (Іспанія). 2:3. «Брага» (Португалія) — «Ліверпуль» (Англія). 1:0. «Твенте» (Нідерланди) — «Зеніт» (Росія). 3:0. ЦСКА (Росія) — «Порту» (Португалія). 0:1. «Аякс» (Нідерланди) — «Спартак» (Росія, Москва). 0:1. «Бенфіка» (Португалія) — ПСЖ (Франція). 2:1. ПСВ (Нідерланди) — «Рейнджерс» (Шотландія). 0:0.

«Динамо» (Україна, Київ) — «Манчестер Сіті» (Англія). 2:0. Голи: Шевченко, 25, Гусєв, 77.
«Динамо»: Шовковський, Данило Сілва, Хачериді, Юссуф, Попов, Гусєв, Вукоєвич, Єременко, Ярмоленко, Шевченко (Нінкович, 88), Мілевський. Тренер — Юрій Сьомін.
«Манчестер Сіті»: Гарт, Річардс, Компані, Лескотт, Сабалета, Туре, Баррі, Коларов (Райт-Філліпс, 82), Балотеллі (Тевес, 58), Джеко, Давид Сілва. Тренер — Роберто Манчіні.
Рефері — Флоріан Майєр.
Київ. Стадіон імені Валерія Лобановського. 17 000 глядачів. Мінус 3 градуси.
Можна сміливо стверджувати, що з поверненням до київського «Динамо» Юрія Сьоміна гра команди знову набула змісту і стрункості. Тепер не важко зрозуміти, як і за рахунок чого клуб збирається здобувати перемоги. І навіть «Манчестер Сіті», котрий вважає себе грандом, відчув на собі динамівську міць. Він не зміг впоратися зі швидкісними флангами біло-синіх, де впевнено почувалися Олег Гусєв та Андрій Ярмоленко. Не знали гості, як знайти «протиотруту» від настирних дій Артема Мілевського, котрий виконує функції таранного нападника. Не відали, як боротися із досвідченим Андрієм Шевченком, який успішно діяв по всьому полю. А до цього додамо ще й організовану оборону та упевнені дії знаного майстра Олександра Шовковського. Тоді й вийде переможна схема, впоратись із якою не зміг один із найбагатших клубів Європи.
Отже, динамівці, як то кажуть, одразу позачиняли вікна і двері, щоб і комар не залетів. Надійна оборона — запорука успіху. Це аксіома сучасного футболу. Втім, дбаючи про міць тилів, футболісти «Динамо» до воріт не притискалася. Навпаки, за найменшої нагоди вони намагалися загострити гру. І одного разу в першому таймі їм таки вдалася результативна атака. Активний Ярмоленко зробив прострільну передачу, а Шевченко випередив Гарта і відкрив рахунок — 1:0.
Другий тайм також пройшов у безкомпромісній боротьбі. Зрозуміло, що гості намагалися виправити становище. Часом вони перехоплювали ініціативу, тиснули на ворота Шовковського. Але і динамівці, відмінно обороняючись, без метушні, прагнули не тільки втримати досягнутий результат, а й розвинути успіх.
І переповнений стадіон таки дочекався другого динамівського м’яча. Шевченко зробив передачу, Мілевський виграв боротьбу на другому поверсі, скинув на Гусєва, а той, знаходячись в середині карного майданчика, влучно пробив. Та ще й як красиво — 2:0!
Після поєдинку представники ЗМІ спершу розпитували Юрія Сьоміна.
— Ми дуже раді цій перемозі, — сказав він у вступному слові. — Вона важка, але гідна. Ми грали в гарний, агресивний футбол. Робили все те, про що домовлялися. Зрештою, зробили непоганий запас. Але головне, що ми показали гарну гру.
— Чи виправдала себе поява Хачериді?
— Якщо виграли, то все виправдалося!
— Чи погодитесь, що переграли Манчіні тактично?
— При цьому ми багато атакували й завдали чимало ударів. Акценту на оборону не було. Велике спасибі вболівальникам, які створили особливу атмосферу. Поле було у відмінному стані. Прошу тепер відпустити мене й разом з колективом відсвяткувати нашу перемогу. Але часу для розслаблення не маємо...
Роберто Манчіні був для журналістів «на закуску».
— Чи переконані, що Вашій команді вдасться відігратися у другому матчі?
— 0:2 не дуже гарний результат, але в Манчестері буде зовсім інший футбол. Сьогодні ми пропустили два дурних м’ячі. Та попри все ми показали непогану гру. Хоч багато моментів не створили, але вдома, переконаний, зіграємо краще.
— А Давида Сілву можна вважати кращим на полі у складі «Манчестер Сіті»?
— Він зіграв непогано, як і вся команда, але проблема в тім, що ми пропустили два м’ячі.
— Якщо можна, порівняйте цей поєдинок із матчами лідерів англійської Прем’єр-ліги, можливо, вони чимось схожі?
— Ні, я так не вважаю, це зовсім інша гра.
— Роберто, здається, що в команди немає зараз тієї швидкості та легкості, які були на початку сезону. Що трапилося?
— Ми вже кілька місяців граємо через два дні на третій, а це дуже важко.
— Якби Гусєв, вийшовши сам на сам, забив третій гол, ви б теж назвали цей м’яч дурним?
— Ми недостатньо щільно діяли із суперниками, тому я назвав ці голи дурними. Як правило, ми такі м’ячі не пропускаємо. Не можна дозволяти бити по своїм воротам з 4-5 метрів...
Отже, перший успішний крок у цьому протистоянні «Динамо» зробило. Через тиждень у Манчестері на нашу команду чекає набагато серйозніше випробування. Тож побажаємо гідно із ним впоратися. Але для цього треба дуже ретельно і серйозно підготуватися і забути про київський результат.