Землевпорядникам України 
Прийміть найщиріші вітання з нагоди професійного свята — Дня землевпорядника.
У всі часи, в усіх суспільствах земельні відносини є життєвим осердям соціуму і визначальними в бутті держави. Тому природно, що їх реформування, яке відбувається в нашій країні з початку 1990-х років, стало одним із найважливіших перетворень на теренах незалежної України.
Сьогодні право власності на землю проходить випробування часом на здатність держави, громади, селянина бути справді гідними господарями землі. Маємо перенестися з вимірів минулого в час ХХІ століття, не забуваючи, що головне на нашій землі — люди. Запроваджуючи ринок землі, необхідно запобігти обезземеленню селян та гарантувати раціональне й ефективне використання найосновнішого національного багатства.
Держава конкретизувала й чітко визначила в часі завдання землевпорядній службі — спільними зусиллями з Верховною Радою України ухвалити до кінця 2011 року відповідні закони, з 2013 року — ввести в активний економічний обіг українські чорноземи, забезпечити дбайливе господарювання, охорону, відновлення родючості, а також створення інноваційної системи державного земельного кадастру.
Виконання означених завдань допоможе реалізації конституційного права власності на землю, належно захистить безцінний скарб та джерело нашого добробуту, яким є щедра українська земля.
Переконливою запорукою успішного здійснення цих важливих планів є сумлінна праця тисяч професіоналів-землевпорядників, зусиллями яких формується економічна безпека держави, її незалежність та процвітання.
У цей знаменний день зичу всім вам миру, добра, благополуччя, всіляких гараздів та професійних здобутків на благо українського народу.
Голова Верховної Ради України Володимир ЛИТВИН.