Генеральна прокуратура України готова передати до суду кримінальну справу щодо колишнього прем’єра Юлії Тимошенко. Про це йдеться в повідомленні відділу зв’язків із засобами масової інформації головного наглядового органу країни.
Позавчора слідчий в особливо важливих справах Генпрокуратури вручив адвокату Тимошенко Богдану Ференцу листа з тим, щоб він ознайомив свою підзахисну з його змістом.
У листі йдеться, що 21 лютого Тимошенко оголосили про закінчення досудового слідства у кримінальній справі за обвинуваченням її у перевищенні службових повноважень, зловживанні службовим становищем, що спричинили тяжкі наслідки та порушення бюджетного законодавства.
Згідно з протоколом про оголошення закінчення досудового слідства Юлія Тимошенко виявила бажання ознайомитися з матеріалами кримінальної справи за участю захисника.
«Разом з тим, виявивши бажання ознайомитися з матеріалами справи, обвинувачена не повинна вчиняти дій до безпідставного затягування цього процесу», — наголошує відомство.
Відділ зв’язків зі ЗМІ Генпрокуратури зазначає, що «слідчий у справі й раніше задовольняв усі клопотання Тимошенко, якщо вони не суперечили чинному законодавству».
Генеральна прокуратура готова передати до суду кримінальну справу відразу після закінчення ознайомлення з нею обвинуваченої та її захисника.