У країні саботують освіту. Про це на брифінгу заявили народні депутати від «Нашої України — Народної самооборони» Лілія Григорович, Андрій Парубій та Зіновій Шкутяк.
Вони підкреслили: оптимізація закладів освіти набуває загрозливих форм, що спричиняє деградацію, утиснення прав і свобод людини та соціальних інтересів громадян.
Народні обранці розповіли, що відвідали Донецьк і Макіївку, де склалася критична ситуація довкола закриття шкіл. «Ми вивчили проблеми, з якими стикаються батьки і вчителі на Донеччині. Вони звернулися до нас із проханням підняти це питання на найвищому рівні, щоб захистити право дітей на навчання у своїх закладах», — повідомили народні депутати та заявили, що беруть під особистий контроль це питання і надаватимуть школам юридичну та інформаційну підтримку.
За їхніми словами, однією з причин закриття школи №44 в Макіївці є недостатня потужність котельні. Парламентарії запевнили, що передадуть лист керівництву уряду з проханням виділити кошти на ремонт котельні. Вони також порушили це питання у Верховній Раді під час заслуховування звіту міністра освіти і науки, молоді та спорту Дмитра Табачника.Народні депутати нагадали, що «нунсівці» першими подали законопроект про мораторій на закриття шкіл та закликали журналістів спільно тримати цю справу під наглядом і привертати до неї увагу суспільства.