4 березня ц. р. наша газета надрукувала звернення Бердянської міськради до Президента України та коментарі з приводу ситуації, яка виникла навколо діяльності концесіонера — ТОВ «Чиста вода — Бердянськ». Нагадаємо, що два роки згаданої концесії, а простіше — передачі всієї системи водопостачання і водовідведення у курортному місті приватній фірмі, стали двома роками безуспішної боротьби за право споживати чисту воду. Зараз триває судова тяганина з приводу розірвання угоди між Бердянською міськрадою та ТОВ «Чиста вода — Бердянськ».
Як повідомив кореспондентові «Голосу України» бердянський міський голова Олексій Бакай, 9 березня представник згаданого товариства не з’явився на засідання Вищого господарського суду України, і воно перенесене на невизначений час. Хоча це навряд чи істотно поліпшить позиції «Чистої води».
У суботу, 5 березня, до Бердянська приїхав перший заступник міністра регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України Юрій Хіврич. Посадовець повідомив, що прибув за дорученням Президента України — у зв’язку зі згаданим зверненням до нього Бердянської міськради. Ю. Хіврич доручив Запорізькому «Облводоканалу» негайно, починаючи з 18 години 5 березня, забезпечити подавання дніпровської води до Бердянська у повному обсязі і стандартної якості. Крім того оголошено про направлення листа Мінрегіонбуду до Національної комісії з регулювання електроенергетики на предмет позбавлення ТОВ «Чиста вода — Бердянськ» ліцензії за систематичне невиконання умов концесійної угоди. Узгоджено низку інших організаційних заходів, спрямованих на стабільне водозабезпечення всього півдня Запорізької області, до того ж за розумними тарифами.