Запоріжжя — на межі епідемії грипу, до подолання епідпорога залишився один відсоток. За словами начальника управління охорони здоров’я Запорізької міськради Надії Севальнєвої, більшість хворих — дорослі. Серед дітей спостерігається зниження захворюваності — завдяки вибірковим карантинним заходам.
В області захворюваність на грип теж підступає до епідеміологічного порога, повідомляє наш власкор Леонід СОСНИЦЬКИЙ. Тут останніми днями госпіталізовано 400 осіб. Тридцять один відсоток тих, що занедужали, — діти.
Часто нагадує про себе «каліфорнійський» грип — в обласному центрі на початку тижня у важкому стані перебували три такі пацієнти, один — на штучній вентиляції легень.
Наявність пандемічного грипу А/H1N1 підтверджено також у чотирнадцяти мешканців Донецької області, інформує наш власкор Ліна КУЩ. За даними обласної санітарно-епідеміологічної станції, всього протягом тижня зареєстровано майже 35 тисяч випадків гострих респіраторних вірусних інфекцій та грипу, в тому числі майже 20 тисяч — серед дітей. Госпіталізовані 1200 хворих, дві третини з них — діти до 17 років.
Лікарі зазначають, що загальний показник захворюваності не подолав епідпорога, однак він вищий за рівень попереднього тижня. Серед школярів від семи до 14 років захворюваність протягом тижня зросла на 24 відсотки. Тому на карантин закриті 16 шкіл та два дитячі садочки, а також окремі класи і групи.
У Сімферополі на «свинячий грип» обстежують майбутніх мам, повідомляє наш власкор Георгій ВЕРВЕС. Вірус виявили в семи пацієнток пологового будинку № 2. Дві з них уже народили здорових дітей, проте малюків тимчасово від мам ізолювали. Нині жінки одужують. За словами міністра охорони здоров’я АРК Ігоря Шпака, на наявність цього виду грипу обстежили десять жінок, проте діагноз підтвердився тільки в семи випадках.
Такі хворі перебувають на лікуванні у відділенні обсервації.
«Сім жінок з легкою формою грипу А/H1N1, тобто без ускладнень, без пневмонії. І троє жінок, у яких не підтвердився цей вірус грипу. Їм поставлено діагноз ГРВІ», — розповів міністр журналістам. Крім того, ізольовано 14 жінок, які контактували з хворими.
У решті пологових будинків АРК випадків захворювання на «свинячий грип» не зареєстровано.