Гірськолижний сезон у Карпатах триватиме щонайменше до квітня, тож у рятувальників роботи не бракує. Днями з інтервалом в одну годину до гірського пошуково-рятувального загону МНС надійшло два виклики.
Спочатку довелося спускати з гір та доправляти до лікарні 24-річного Андрія, який прибув на відпочинок разом із групою з Тернополя. Під час спуску на лижах з гори Петрос хлопець втратив рівновагу і кілька сотень метрів долав у режимі «вільного падіння». За викликом його товаришів на допомогу вирушили працівники Ясінянського і Говерлянського підрозділів загону. Вже за годину вони знайшли групу та надали першу допомогу горе-лижникові, який отримав відкритий перелом правої ключиці.
Ще один тривожний дзвінок надійшов з Дніпропетровська. Жінка повідомила про те, що її 23-річний син перебуває на горі Стій і два дні не виходить на зв’язок. «Востаннє він повідомив матері, що збирається згортати намет у горах та спускатися в село через сильне похолодання», — розповідає старший лейтенант служби цивільного захисту Закарпатського облМНС Олег Шрамко.
На пошуки туриста вийшли працівники Воловецького та Міжгірського підрозділів. Через півтори години хлопця побачили на залізничному вокзалі у Воловці. Допомоги екстремал не потребував, утім рятувальники провели з ним роз’яснювальну роботу.