В Україні необхідно запровадити смертну кару, щоб убезпечити українців від величезної кількості злочинів. Про це заявив на прес-конференції лідер Комуністичної партії Петро Симоненко.
«У законопроекті, що ми пропонуємо, потрібно передбачити суд присяжних. Я вважаю, що це один із тих запобіжних заходів, які дадуть можливість об’єктивно розглядати рішення», — пояснив він. Також парламентарій вважає, що є необхідність і в колегії суддів, які потрібні для з’ясування сумнівних питань.
Нагадаємо, у Верховній Раді зареєстровано законопроект про внесення змін до Кримінального кодексу, що передбачає смертну кару як вищу міру покарання за умисне вбивство з обтяжуючими обставинами.
За словами народного депутата, йдеться про умисне вбивство двох або більше осіб, малолітньої дитини або вагітної жінки, а також заручника. Крім того, пропонується карати за вбивство з особливою жорстокістю, поєднане зі зґвалтуванням, а також на замовлення або за попередньою змовою групи осіб.
Утім, щодо результативного голосування за законопроект лідер КПУ сумнівається. «Представники великого капіталу в парламенті ніколи за нього не проголосують», — вважає Петро Симоненко.
Народний депутат підкреслив, що найпоширенішими напрямами злочинів у країні є торгівля людьми, зґвалтування, розбещення неповнолітніх, залучення до проституції, а неповнолітніх — до злочинної діяльності. «Я вважаю, що потрібно дуже серйозно подумати про наслідки цих тенденцій», — сказав він.
 Цифра
Торік було зареєстровано 500 тисяч 902 злочини. А за роки незалежності вчинено більш як 70 тисяч замахів і умисних убивств.