Футбол. Ліга чемпіонів. 1/8 фіналу. Матчі у відповідь. 8 березня.
«Шахтар» (Україна, Донецьк) — «Рома» (Італія, Рим). 3:0. Голи: Гюбшман, 18, Вілліан, 58, Едуардо, 87. На 28-й хвилині Борієлло не реалізував пенальті (воротар). Перший матч — 3:2.
«Шахтар»: П’ятов, Срна, Чигринський, Ракицький, Рац, Гюбшман, Мхітарян (Тейшейра, 67), Коста (Едуардо, 60), Жадсон, Вілліан, Адріано (Морено, 75). Тренер — Мірча Луческу.
«Рома»: Доні, Ніколас Бурдіссо, Жуан, Мексес, Ріізе, Таддеї (Розі, 46), Пісарро, Де Россі, Перротта (Капрарі, 85), Боррієлло, Вучинич (Брігі, 66). Тренер — Вінченцо Монтелла.
Вилучено Мексеса, 41 (друге попередження).
Рефері — Говард Вебб (Англія) .
Донецьк. «Донбас Арена». 46 543 глядача. Мінус 10 градусів.
Мало в кого викликав сумніви підсумок цього протистояння. Після римської вікторії український колектив вважався фаворитом суперечки. І, як показали дві зустрічі, нинішній «Шахтар» набагато сильніший за «Рому», котра нині переживає серйозну кризу. Цей клуб найближчим часом має змінити власників. Його збирається придбати група громадян США італійського походження. Звичайно, така ситуація впливає на настрої футболістів і гру команди в цілому.
Утім, то суто римські проблеми, і вони жодним чином не принижують досягнення «гірників», котрі заслужено вийшли до чвертьфіналу. Із чим щиро вітаємо команду та її численних прихильників.
Донецький поєдинок був напрочуд гострим та емоційним. З нереалізованим пенальті, коли чудово зіграв Андрій П’ятов. Можна стверджувати, що то був ключовий момент зустрічі. А потім рефері вилучив гравця гостей Мексеса, котрий не впорався з емоціями. Повинен був Говард Вебб вигнати нахабу Де Россі, котрій по-хамськи вдарив ліктем в обличчя Даріо Срну...
Але головне, що футболісти «Шахтаря» не піддалися на провокації, а забивали. І робили це дуже ефектно, приводячи у стан суцільної радості по вінця заповнені трибуни стадіону.
На початку матчу здавалося, що «Рома» більше контролює м’яч. Але перша серйозна атака господарів на ворота італійців завершилася успіхом. Велику роботу зробив Вілліан. Він гостро прострелив у карний майданчик суперника, м’яч зачепив ногу Гюбшмана і опинився в сітці.
Сподівання «Роми», якщо вони й залишалися в неї, розвіяли Срна із Вілліаном. Хорват майстерно закрутив м’яча з кутового, а бразилець пробив у «дев’ятку». А під завісу поєдинку Едуардо знайшов шпарину в обороні гостей і довів справу до закономірного підсумку.
Мірча Луческу не виділив жодного зі своїх підопічних, а віддав належне всім гравцям, котрі діяли злагоджено та проявили командний дух.
На знімку: Срна і Вілліан дуже радіють від зробленого.
Фото з сайта УЄФА.