Баскетбол. Американський фахівець, 64-річний Майк Фрателло (на знімку), готуватиме збірну України до чемпіонату Європи, котрий відбудеться восени 2011 року. Передбачається, що працюватиме він із нашою командою до кінця поточного року. А там, як Бог дасть.

Нагадаємо, що збірна України потрапила до групи D, де зіграє із командами Росії, Грузії, Словенії, Болгарії та Бельгії. І, за словами президента ФБУ Олександра Волкова, її головне завдання — вийти з групи під час фінального турніру і здобути путівку на Олімпійські ігри—2012.
Майк Фрателло вже побував у Києві, де зустрівся із представниками ЗМІ.
— Дуже радий цьому запрошенню, — сказав новий керманич національної команди України. — Олександр Волков для мене — мов член моєї родини, ми дуже близько спілкуємося. З нетерпінням чекаю початку червня, коли розпочне підготовку українська національна команда. Якщо говорити про мотивацію для мене, то я ніколи не працював із національними збірними. Ніколи не брав участі у міжнародних турнірах такого рівня.
Зараз я дуже мало знаю про український баскетбол, але обіцяю, що до червня буду знати дуже багато. У мене вже є диски, записи ігор, але найголовніше побачити вживу матчі кандидатів, як вони рухаються. Тільки тоді можна визначитися, як з ними працювати.
Щодо моїх асистентів. Спершу я сам залагоджу всі формальності в Києві. Потім я проситиму дозволу у керівників клубів НБА відпустити потрібних мені фахівців поїхати працювати зі мною в Україну. В НБА очікується дуже хаотичне літо, і я хочу подивитися на реакцію цих людей, коли я їм серйозно вже це запропоную...
Майк Фрателло вважається великим авторитетом у світовому баскетболі, має славну тренерську біографію: з 1980-го по 1990 рік очолював команду НБА «Атланта Гоукс», з 1993-го по 1999 рік — «Клівленд Кавальєрз», протягом 2004—2006 років — «Мемфіс Грізліс». У 1986-му Фрателло названо тренером року в НБА.