Вчинок поза межами людяності — так оцінюють захисники тварин випадок, який стався на Центральному продовольчому ринку Полтави.
Працівники і відвідувачі ринку того ранку були шоковані побаченим: близько десятка мертвих собак валялися на території. Активісти Центру захисту живої природи «Юний європеєць» підозрюють, що тварин умертвили за допомогою отруєної їжі. Керівники ринку й комунальники відмежовуються від звинувачень. А тим часом активісти центру звернулися із заявою до Октябрського райвідділу міліції, щоби правоохоронці з’ясували «натхненників» і виконавців варварської акції у центрі міста.
Це вже не перший скандал, який трапився у Полтаві довкола «собачого питання». Днями в мікрорайоні Половки місцеві жителі мало не влаштували самосуд над працівником комунального підприємства. Він намагався «усипити» собаку зі щеням, яку підгодовували мешканці одного з будинків. На підприємстві навіть стверджували, що їхнього працівника таки побили. Втім жодна зі сторін конфлікту до міліції поки що не звернулася.