Донецьк

Винесено рішення у справі побиття фотокореспондента Національного агентства «Укрінформ» Ігоря Ткаченка. Слухання справи тривало майже три роки. У березні 2008 року під час футбольного матчу на регіональному спортивному комплексі «Олімпійський» директор комплексу Геннадій Каліщук заборонив фотожурналісту знімати VІP-ложу, де сидів президент футбольного клубу «Шахтар» Рінат Ахметов. При цьому керівник стадіону вдарив в обличчя кореспондента. Ігор Ткаченко викликав міліцію, а пізніше звернувся до лікарні по медичну допомогу, де у пацієнта зафіксували струс мозку.
Прокуратура Київського району Донецька порушила кримінальну справу стосовно Геннадія Каліщука за завдання умисного легкого тілесного ушкодження. Під час досудового слідства директор комплексу повністю визнав свою провину. Суд визнав Каліщука винним у скоєнні злочину, але врахував той факт, що підсудний має неповнолітню дитину та має позитивні характеристики з роботи. Керівникові стадіону призначили покарання у вигляді штрафу в розмірі ста неоподаткованих мінімумів, що становить 1700 гривень.
«У принципі, я задоволений рішенням суду з однієї причини — справу довели до кінця, — заявив у коментарі для «Голосу України» Ігор Ткаченко. — Не можу давати оцінки суду, наскільки адекватне призначене покарання. Варто зазначити й те, що кримінальну справу було порушено не за напад на журналіста, а за завдання тілесних ушкоджень. Але тепер нехай місцева влада дає оцінку людині, яка, будучи засудженою за побиття журналіста, керує одним зі стадіонів, де проходитимуть матчі Євро-2012».
Регіональний спортивний комплекс «Олімпійський» перебуває у комунальній власності та підпорядковується обласній раді.