24-річну громадянку Сомалі Аміну Саїд Абділахі востаннє бачили ще 21 лютого ввечері, коли вона вийшла з готелю «Турист». Відтоді ніхто нічого про неї не знає. Зусилля міліції знайти дівчину або бодай дізнатися про її місцеперебування, жодних успіхів не принесли.
Таємниче зникнення молодої іноземки, яка приїхала навчатися в Полтавському національному технічному університеті, породило чимало чуток. 3 березня на прес-конференції ситуацію прокоментував начальник УМВС України в Полтавській області генерал-майор міліції Олександр Рудяк.
— Міліція розглядає декілька версій, — уточнив генерал. — Вона приїхала до України як абітурієнтка, але вступних іспитів не склала. Саме за добу перед її зникненням дільничний та представник відділу у справах громадянства, імміграції та реєстрації фізичних осіб повідомили, що дівчина буде вислана з країни. Ми провели великий обсяг роботи спільно із прокуратурою, СБУ, але реальних підстав, що дівчина стала жертвою злочину не виявили. Одна з версій, до якої ми схиляємося: дівчина за допомогою друзів вирішила залишитися в Україні. Її друзі кажуть, що вона пішла в магазин... Із Сомалі їй переказували 100 доларів щомісяця, а на прожиття залишалося близько 25 доларів.
Отже, міліціонери припускають, що сомалійка не стала жертвою злочину, а просто переховується, щоб не залишати Україну.