Учора Голова Верховної Ради Володимир Литвин побував у Харкові і взяв участь у щорічних загальних зборах Національної академії правових наук України, на яких розглядалися важливі питання життєдіяльності головного закладу правової науки країни. У своїй промові академік В. Литвин сказав, що діяльність Академії у 2010-му році заслуговує високої оцінки.
Президент Національної академії правових наук України Василь Якович Тацій відзначив, що за минулий період академіки внесли свій значний вклад у проведення і розвиток реформ в Україні. Створено сім робочих груп і більш як сім десятків фахівців Академії зайняті у розробці понад ста проектів законів і нормативних актів. «І цей прикладний напрямок роботи має стати головним, оскільки дуже потрібний державі», — наголосив він.
В 2010-му підготовлено низку знакових наукових праць, видано понад 400 наукових робіт, 17 монографій, сім підручників, чималу кількість словників тощо. Видавництво «Право», крім книг, налагодило випуск періодичних видань. Налагоджена плідна співпраця з усіма центральними органами влади та правоохоронними органами. Національна академія правових наук України тісно співпрацює і з місцевими органами влади, створено регіональні центри Академії для вирішення місцевих та загальнодержавних проблем.
На 2011-й рік запланована значна робота з науково-консультативного супроводження діяльності Конституційної асамблеї. Йдеться про вдосконалення Основного Закону, а, можливо, розроблення його нової редакції. На часі й науково-практичне забезпечення інтеграції України до європейських інститутів, створення нового законодавства у цьому зв’язку.
Президент Національної академії правових наук України Василь Тацій вручив постійному представнику Верховної Ради України в Конституційному Суді Анатолію Селіванову (праворуч) посвідчення академіка Академії правових наук.