Як ми вже повідомляли, на 23 березня заплановано парламентські слухання на тему: «Земля в українській долі: ситуація у земельній сфері, законодавче забезпечення земельних відносин та практика його реалізації».
Заступник голови Кіровоградської обласної державної адміністрації Богдан Андрущенко ідею невідкладного запровадження купівлі-продажу земель сільгосппризначення не поділяє. Таку позицію він висловив під час нещодавнього розширеного засідання Комітету Верховної Ради з питань аграрної політики та земельних відносин.
«Що буде, якщо відбудеться ринок землі? Перше — зросте інфляція, — вважає Богдан Андрущенко. — І буде бунт, гарантовано... Тотальне падіння виробництва. А враховуючи те, що ціни в Україні — це політичний фетиш, уявіть собі, що станеться насправді. Дефіцит продовольчої сировини, зростання цін і одночасно кошти на руках у людей. Куди вони підуть? Хаос.
Наступне. Будь-яка сільрада — шахматка. І до кожного того клаптика ще треба покласти польову дорогу. Хто робитиме виділення землі в натурі в даному випадку? І як далі потім це все об’єднувати, навіть якщо ми говоримо про єдиний масив? Тому я голові сільради не заздрю.
І останнє. Є речі, які не можна робити в принципі. Тобто, якщо люди, і наші батьки в тому числі, проливали кров за цю землю, а ми її продамо, онуки не те, що не пробачать... Розумієте, це ганьба...»
Записала Галина КВІТКА.