Гірськолижний туристичний комплекс «Мигове» на Буковині приймає Кубок співдружності слов’янських народів з гірськолижного спорту серед спортсменів-інвалідів. Захід відбувається за підтримки Міжнародного технічного параолімпійського комітету та управління у справах сім’ї, молоді та спорту облдержадміністрації. Випробовуватимуть карпатські схили понад 30 спортсменів-параолімпійців з України, Росії, Польщі та Вірменії.
На Буковині мешкає 42 тисячі осіб з обмеженими фізичними можливостями. У Чернівцях діє Центр з фізичної культури і спорту інвалідів «Інваспорт», за шістнадцять років його роботи буковинські спортсмени здобули чимало перемог зі стрільби з лука, пауерліфтингу на чемпіонатах світу та Європи. Область була представлена на всіх світових параолімпійських іграх.
На думку організаторів, проведення Кубка співдружності слов’янських народів дасть неоціненний досвід проведення представницьких міжнародних змагань із зимових видів спорту та зміцнить відносини із сусідніми країнами. Передбачають, що змагання, які сьогодні на Буковині проводять уперше, стануть щорічними.
Чернівецька область.