Прокуратура продовжила досудове слідство у справі народного депутата України Андрія Парубія щодо подій у Верховній Раді 27 квітня під час ратифікації харківських угод. Про це повідомив народний депутат після вчорашнього допиту в Слідчому відділі прокуратури Києва, інформує прес-служба «Нашої України». «Під час допиту єдине, що відбувалося, — це уточнення подій щохвилинно: де, як і коли саме я перебував у залі Верховної Ради під час подій 27 квітня», — сказав А. Парубій. Водночас депутат назвав цю справу «намаганням політичного тиску та політичного переслідування» і припустив, що допит є свідченням підготовки Генпрокуратурою чергового подання до Верховної Ради з приводу зняття з нього депутатської недоторканності.
«Проти мене відкрита кримінальна справа за статтею, яка звинувачує в перешкоджанні діяльності Голови Верховної Ради України та депутатів, — додав А. Парубій. — Саме це і є особливо парадоксальним, бо того дня саме я не мав можливості як народний депутат ні виступити з трибуни, бо вона була заблокована Партією регіонів, ні навіть проголосувати проти ратифікації харківських угод, бо моє робоче місце зайняли представники Партії регіонів». Депутат також заявив, що вимагатиме закриття кримінальної справи проти себе, оскільки порушено строки розгляду кримінальної справи — адже справу відкрито 14 травня, відтоді минуло майже 10 місяців, а за Кримінально-процесуальним кодексом досудове слідство в кримінальних справах має бути закінчене протягом двох місяців.
Водночас у прес-службі прокуратури Києва пояснили, що слідчі діють у рамках закону: слідство може тривати за певних обставин, а домагатися закриття кримінальної справи можна виключно через суд.