Гречка сягнула вже 19—20 гривень за кілограм, борошно — 5,5 гривні. З овочів найбільше рвонули вперед капуста — 10 і цибуля — 7,5 гривні; часник стає недоступним — 32—35; буряки, морква і картопля в середньому коштують по 5 гривень Якщо порівняти ці ціни з аналогічним періодом минулого року, то отримаємо захмарні відсотки. Приміром, ціна на гречку зросла на 147%, капуста і картопля подорожчали в середньому на 100%, молоко — на 36%, сметана — на 50%, олія — на 24%. За останній тиждень подорожчали цитрусові — десь на 2 гривні та яблука (коштують від 7 до 14 гривень). На щастя, тримаються на місці ціни на свинину (35—36), яловичину (45—50 гривень), трохи подешевшало сало. Проте приблизно до 90 відсотків продуктів харчування мають стійку тенденцію до зростання.
Коли питають: «Чому зростають ціни?», продавці відповідають, що це не до них: «Продаємо за такими цінами, за якими нам ці продукти привозять».