На Закарпатті ціни на основні продукти харчування, повідомила «Голосу України» в. о. начальника Державної інспекції з контролю за цінами в області Марія Іванова, за більшістю показників нижчі, ніж у середньому по державі. Хоча коливання спостерігаються. Намітилася тенденція навіть до зниження на м’ясо куряче, яйця, свинину... Це пояснюється насиченням ринку й сезоном — кури починають нестися, відчуваючи прихід весни. Але на зерно — незначне зростання цін. А, отже, «йтимуть» ціни на борошно, хлібобулочні та макаронні вироби.
І все-таки господині кажуть, що останнім часом зросли в ціні борошно вищого ґатунку, гречка й цукор.
Середні ціни (за 1 кг) станом на 18 лютого такі: борошно пшеничне вищого ґатунку — 3,43 гривні; хліб з борошна пшеничного першого сорту — 3,63; хліб житньо-пшеничний — 3,66; з борошна пшеничного вищого сорту — 4,24; макаронні вироби (вермішель із борошна пшеничного вищого сорту) —5,11; крупи: манна — 4,19; рис — 8,56; яловичина 1-ї категорії —36,52; ковбаса варена 1-го ґатунку — 28,80; молоко (жирн. 2,5%) у поліетиленових пакетах (1 л) — 6,18; сметана (жирн. 20%) — 16,67; масло вершкове (72,5% жирн.) — 51,92; сир кисломолочний (жирн. 9%) — 31,82; цукор-пісок — 8,96; олія соняшникова рафінована — 13,45.