«Хочемо жити як у Херсоні!» — ця крилата фраза, народжена колись на берегах Неви, під вагою нинішніх цін на берегах Дніпра згорнула крила... Індекс споживчих цін (індекс інфляції) в області становив торік 110,6% (по Україні — 109,1%). Найбільше дісталося продуктам харчування. За рік на 46—29,8% подорожчали кисломолочна продукція, сири, сметана та вершки, овочі та маргарин; на 19,8—3,9% — молоко, масло вершкове, джем, повидло, мед, сіль, прянощі, кулінарні трави, цукор, м’ясо птиці, макаронні вироби, хліб, олія, яловичина, безалкогольні напої, риба та рибопродукти.
Є і гарна (відносно) звістка: на 14,4—1,5% знизилися ціни на тваринні жири, рис, яйця, свинину та фрукти.
Дісталася інфляція і непродовольчої сфери. Ціни на житло, воду, електроенергію, газ та інші види палива зросли на 11,9% унаслідок підвищення вартості природного газу (в 1,5 разу), твердого палива (на 34,8%), скрапленого газу (на 16,5%), проживання в гуртожитках (на 7,5%), каналізації (на 3,6%) та утримання і ремонту житла (на 0,2%).
Станом на 22 лютого в Херсоні продавали: 1 кг свинини — по 28—40 гривень, яловичини — 30—60, сала — 12—20, курка (шт.) — 23—50, качка —
55—65, індик — 120—180, кріль — 75—80, яйця (десяток) — 6—13, 1 л олії — 11—12; молока — 6—10, 1 кг сиру — 24—40, 1 л сметани — 28—30, вершків — 48—60, 1 кг бринзи — 38—45, риби (св.) —
11—30, картоплі — 5,50—6, капусти — 7—9, цибулі — 5,50—6, моркви — 4—7, буряків — 4—6, помідорів — 22—30, огірків — 25, часнику — 30—32, перцю — 35—38, яблук — 9—12.