Михайла Ш., завклубу санаторію «Поділля» у Хмільнику, затримали в той момент, коли пожежники ще продовжували ліквідовувати місця загорання. Загалом чоловік провів у міліцейському ізоляторі 14 днів. Минулого четверга, 24 лютого, його, вчителя музики з вищою освітою, який 30 років відпрацював у санаторії, відпустили, взявши підписку про невиїзд.

— Два дні ми провели в тривозі, розшукуючи батька, — каже син Євген. — Про затримання нікого з нас не повідомили. Батькові теж не дали змоги повідомити рідних, де він перебуває.

Коли 55-річного Михайла Васильовича затримували, йому сказали, що треба під’їхати в лікарню. «Тато тоді ще здивувався, чому саме в лікарню, — продовжує Євген. — І недарма. Бо насправді його привезли з Хмільника у Вінницю і зачинили в міліцейському ізоляторі. Ще працювали пожежники, а його вже заарештували».

— Я вранці після тої трагічної ночі зустрічався з батьком біля санаторію, — продовжує Євген. — Живу окремо. Про пожежу почув від людей. Батько розповідав, що йому вдалося відсікти вогонь від кімнати, де була техніка для показу фільмів. Показав цю кімнату. Вона вціліла. Це й зараз можна побачити. Мама сказала, що ночувати батько не прийшов. Думала, він зайнятий у санаторії, — там тоді таке робилося!.. Не було його й наступної ночі. Я звернувся в міліцію і там про все дізнався.

Син каже, що батька звинувачують у недотриманні норм пожежної безпеки. «У санаторії є людина, яка відповідає за пожежну безпеку, — уточнює співрозмовник. — В обов’язки батька це не входить».

Після перших трьох днів тримання в ізоляторі завідувача клубу звільнили.

— У п’ятницю, 11 лютого, батька відпустили, — уточнює Євген. — Сказали в понеділок приїхати на допит. Він приїхав. А його знов зачинили.

Фото автора.