У Євпаторії порушено кримінальну справу за фактом зловживання службовим становищем керівниками міського водоканалу, заявили співробітники прокуратури АРК. Було встановлено, що протягом останніх чотирьох років на підприємстві не працевлаштовували інвалідів. «У результаті завдано збитків у вигляді ненадходження в скарбницю передбачених за невиконання зобов’язань із забезпечення робочими місцями інвалідів штрафних санкцій у сумі 1,3 мільйона гривень», — сказали в наглядовому відомстві Криму.
На іншому підприємстві міста було виявлено факт надання неправдивих відомостей у відділення фонду соціального захисту інвалідів. Підприємство відзвітувалося про те, що нібито прийняло на роботу людей з обмеженими можливостями, і тим самим ухилилося від сплати штрафу в розмірі 25 тисяч гривень.
Також прокуратура Алушти порушила кримінальну справу за фактом перевищення повноважень чиновниками одного з управлінь Алуштинської міськради. Установлено, що за наявності можливості чиновники не забезпечували інвалідів технічними та іншими засобами й послугами з реабілітації. У всіх справах триває слідство.