Закарпаття

Прокуратурою Ужгорода порушено кримінальну справу за фактом службової недбалості та неналежного виконання професійних обов’язків відповідальними особами Ужгородського міського перинатального центру.
13 січня до прокуратури звернувся мешканець із заявою про те, що його дочка народжувала в Ужгородському перинатальному центрі і новонароджене дитя померло. Сім’я породіллі звинувачує у смерті дитини лікарів.
На підставі цієї заяви працівники прокуратури негайно виїхали до пологового будинку і вилучили всі документи, що стосувалися даного випадку.
За словами прокурора Ужгорода Івана Штефанюка, у 23-річної породіллі було зафіксовано діагноз «дистрес плоду». При цьому медики, нехтуючи вимогами клінічних протоколів з акушерської та гінекологічної допомоги, почали проводити звичайні фізіологічні пологи замість негайного кесаревого розтину.
Через ускладнення в пологах лікарі здійснили оперативне втручання за допомогою вакуум-екстрактора. В результаті таких дій лікарів дитина отримала черепно-мозкову травму з крововиливом у головний мозок, від чого і померла.