Футбол. Донецький «Шахтар» до матчу Ліги чемпіонів проти «Роми» готувався у Туреччині. Окрім тренувань чемпіон України провів контрольні поєдинки. Спершу «гірники» легко здолали китайський клуб «Цзянсу Сайнті». 5:0. Потім донеччани помірялися силами з полтавчанами і спартаківцями з Нальчика (Росія).
«Шахтар» — «Ворскла». 3:2. Голи: Едуардо, 30 (п), Морено, 35, Янузі, 41, Маркоскі, 76, Гай, 78.
«Шахтар»: Тетенко, Рац (Шевчук, 46), Іщенко, Чижов (Мхітарян, 46), Кривцов, Степаненко, Гай, Тейшейра (Фернандіньо, 82), Срна (Кобін, 46), Едуардо, Морено.
«Ворскла»: Долганський, Курилов, Даллку, Лешко, Селін, Маркоскі, Чеснаков, Громов, Осипенко, Безус (Рябушко, 79), Янузі.
«Шахтар» — «Спартак» (Нальчик). 0:0. «Шахтар»: П’ятов, Срна, Чигринський (Кривцов, 70), Ракицький, Шевчук, Гюбшман (Степаненко, 72), Мхітарян, Коста (Едуардо, 71), Жадсон (Фернандіньо, 70), Вілліан, Адріано (Морено, 71).
А тим часом у турецьких ЗМІ з’явилася інформація, що стамбульський клуб «Бешикташ» хоче замінити на посаді головного тренера команди Бернда Шустера на Мірчу Луческу. Як повідомляє газета Fotospor, менеджери клубу збираються обговорити із Шустером умови розірвання контракту вже до кінця тижня. Президент «Бешикташа» Їлдирим Демірорен прагне бачити тренером своєї команди Мірчу Луческу, котрий свого часу успішно працював із «чорними орлами».
За інформацією видання, між сторонами вже відбулася телефонна розмова, під час якої Луческу сказав, що обговорювати зараз подібні питання не має наміру, оскільки це некоректно, з огляду на чинну угоду «Бешикташа» з Шустером. У відповідь Демірорен ніби пообіцяв румунському фахівцеві щорічний оклад у три мільйони євро.
Утім, важко навіть уявити, що Луческу, котрий нині купається у променях слави в Донецьку, має майже ідеальні умови для роботи і зарплату, либонь, не меншу від тієї, котру пропонують турки, спокуситься на пропозицію «Бешикташа». А головним аргументом проти зміни місця роботи Луческу є те, що його нинішня команда постійно прогресує, претендує піднятися високо у поточній Лізі чемпіонів.