Закарпаття
З цього приводу радилися в Закарпатській обласній держадміністрації. Це перша нарада після засідання в селищі солекопів урядової комісії (див. «Голос України» за 4 лютого).
Сьогодні одне з питань, яке треба вирішувати якнайшвидше, — погашення кредиторської заборгованості. За попередніми даними, вона становить майже 22 млн. грн. Щоб підрахувати точні цифри, потрібно провести акти звірок та переглянути фінансову документацію. Після — подати розрахунки до уряду, щоб «пішло» фінансування з держбюджету.
Також починають готувати проект ліквідації підприємства. Та через складнощі процедури, вважають посадовці, цей процес навряд чи вдасться завершити протягом нинішнього року. Досі «висять» борги із зарплат працівникам підприємства. Порушувалося й питання гірничорятувального обслуговування, щоб у разі непередбачуваних ситуацій на місці завжди була команда рятувальників. Нагальною є й проблема незаконних забудов на території гірничого відводу, бо вони становлять небезпеку для проживання людей.
— Сьогодні тільки починаємо реальне розв’язання проблеми Солотвинського солерудника. Попереду — величезна робота. Маємо обрати правильний напрям руху, — сказав голова обласної держадміністрації Олександр Ледида. Як відомо, місяць тому тут побували урядовці, вони з’ясовували, що загрожує населеному пункту. Тим часом люди живуть як на пороховій бочці.