До розкладу засідань Верховної Ради на нинішній сесійний тиждень внесено майже 80 питань, із них п’ять визначено Президентом як невідкладні й 13 законопроектів ініційовано Кабінетом Міністрів. Депутати перейматимуться проблемами боротьби з корупцією, діяльності аграрного виробництва, адміністративної реформи, міжнародного усиновлення та іншими соціальними й економічними законопроектами.
Другого березня заплановано голосування за ратифікацію Конвенції про захист дітей та співробітництво з питань міждержавного усиновлення і за закон про внесення змін до деяких законодавчих актів у зв’язку з приєднанням України до цієї конвенції. 
У середу, яка традиційно є «опозиційним днем», заплановано розгляд низки законопроектів від опозиції.
Фракція «БЮТ-«Батьківщина» наполягає на розгляді законопроекту про продовження мораторію на продаж земель сільськогосподарського призначення до 2015 року (проект В. Яворівського). 
Фракцію «НУ—НС», за словами її лідера Миколи Мартиненка, турбують позапарламентські спроби змінити Конституцію і те, що створена Конституційна асамблея не має жодного представника Верховної Ради. Під час години запитань до уряду «НУ—НС» запропонувала заслухати міністра освіти та науки, молоді й спорту Дмитра Табачника. Цю пропозицію підтримали й бютівці, однак вимагаючи також заслухати у березні інформацію уряду про пакет усіх запропонованих ним реформ. Під час погоджувальної ради під стінами Верховної Ради пікетувала група студентів проти Табачника та з вимогою розгляду нової редакції закону «Про вищу освіту».
Серед питань, запланованих для розгляду в четвер, 3 березня, — проект закону про засади запобігання і протидії корупції, внесений Президентом як невідкладний, а також повторний розгляд із пропозиціями глави держави проектів законів про центральні органи виконавчої влади, зміни до законів «Про Кабінет Міністрів України» (щодо повноважень) та до закону «Про військовий обов’язок і військову службу», призначення позачергових місцевих виборів.
Учора після погоджувальної ради керівники фракцій і голови комітетів з питань законодавчого забезпечення правоохоронної діяльності та з питань боротьби з корупцією зібралися на нараду з приводу проекту закону про боротьбу з корупцією. Володимир Литвин наголосив, що цей закон — надзвичайно відповідальний, а тому за нього треба голосувати постатейно і прийняти відповідальне рішення.
У п’ятницю, 4 березня, у парламенті має звітувати про свою роботу Тимчасова слідча комісія з питань розслідування випадків цензури у ЗМІ, тиску на свободу слова в Україні та перешкоджання законній професійній діяльності журналістів. ТСК також пропонує під час розгляду цього питання заслухати інформацію представників Генпрокуратури і МВС та їхні відповіді на запитання депутатів.
Лідер фракції Партії регіонів Олександр Єфремов запропонував включити до порядку денного також проекти законів про звільнення від митного збору китайської гречки, яка ввозиться в Україну для задоволення ажіотажного попиту, про аграрний фонд, про антирейдерську діяльність, волонтерський рух.
Фракція комуністів наполягає на розгляді проекту постанови про 65-ту річницю Нюрнберзького трибуналу над фашизмом. 
Лідер фракції Народної партії Ігор Шаров запропонував під час наради керівників фракцій після погоджувальної ради розглянути також Конвенцію з міждержавного усиновлення, яка викликає багато запитань і зауважень у депутатів. 
На погоджувальній раді глава парламенту закликав керівників фракцій забезпечити явку депутатів на пленарних засіданнях, бо ця проблема вже набула міжнародного резонансу.
Олег Зарубінський, Сергій Ківалов, Володимир Макеєнко.
 
Інші фото з цієї події шукайте у фотомагазині на сайті www.golos.com.ua.