Завдання, які ставить перед собою Кабінет Міністрів, повністю відповідають сьогоднішнім тенденціям і очікуванням у суспільстві. Про це заявив на прес-конференції народний депутат від Партії регіонів Валерій Коновалюк. Він також вважає, що року достатньо, щоб реалізувати ті чи інші програми, тому Президент та уряд мають оцінити роботу кожного міністра.
Оцінюючи економічну ситуацію в країні, парламентарій висловив думку, що на показники інфляції значно вплинуло підвищення цін на послуги ЖКГ та на зерновому ринку, що вказує на необхідність стимулювання розвитку економіки в країні. «Я вважаю, що уряд має робити ефективніші інтервенції та захищати громадян від зростання цін», — сказав народний обранець і не виключив необхідності певного коригування змісту реформ. Водночас він зауважив, що попри все уряд має значні здобутки, тож якщо влада виконуватиме свої зобов’язання і обіцянки, то й рейтинг буде відповідним.
Натомість народний депутат Андрій Павловський («БЮТ-«Батьківщина») повідомив, що минулого року сума виведених в офшорні зони грошей становила 20 млрд. доларів, що могло б замінити кредити від світових фінансових організацій та покрити проблеми української економіки.
«Це значно перевищує ті кошти, які ми просимо в міжнародних кредитних організацій. Цих грошей вистачило б, щоб закрити проблеми дефіциту Пенсійного фонду та державного бюджету», — наголосив народний обранець. Він зазначив, що уряду треба створювати робочі місця і збільшувати заробітні плати, адже тільки тоді зросте надходження до Пенсійного фонду.
Ще один учасник прес-конференції народний депутат Алла Александровська (КПУ) заявила, що офіційний показник інфляції є реалістичним, але уряд не повністю контролює зростання цін у країні.
— Є безліч грамотних людей, які могли б подати свої розрахунки. Немає сенсу маніпулювати рівнем інфляції, коли люди відчувають рівень життя. Її приховати складно, якщо заробітні плати не збільшуються, а ціни на продукти — зростають, — сказала вона.
При цьому А. Александровська підкреслила, що зараз має місце не маніпулювання цифрами інфляції, а цифрами державного боргу з виплати заробітної плати.