Голова Верховної Ради Володимир Литвин на погоджувальній раді запропонував не педалювати всі питання, пов’язані із запровадженням в Україні ринку землі, до 23 березня, коли відбудуться парламентські слухання на цю тему. На брифінгу після погоджувальної ради він заявив журналістам: «До парламентських слухань жодних різких рухів у цій сфері у вигляді прийняття законодавчих актів робити не потрібно. Тут слід поспішати виважено й спокійно, бо будь-які перетворення мають бути зрозумілі людям, інакше це будуть перетворення для влади або частини влади, і у результаті такий підхід нічого не дасть».
Другого березня у парламенті відбудеться зустріч Голови Верховної Ради з групою аграріїв (близько 100 осіб), повідомив В. Литвин, зауваживши, що важливо заслухати думку практиків, які працюють на землі та знають її ціну.
Коментуючи законопроект про боротьбу з корупцією, глава парламенту відзначив, що цей документ містить жорсткі норми, зокрема, що Президент, Голова Верховної Ради, Прем’єр-міністр та інші високопосадовці, включаючи представників місцевого самоврядування, подають декларації про свої доходи та видатки, а також члени їхніх сімей. Однак у законопроекті йдеться, що форму декларацій мають визначати Мінфін та Мін’юст. На думку В. Литвина, краще чітко зафіксувати це в законі, щоб «не було експромтів та імпровізацій під час реалізації цього закону». 
Глава парламенту також запропонував публічно оприлюднювати прізвища тих депутатів, які пропускають пленарні засідання, щоб налагодити дисципліну та відповідальність депутатського корпусу.
У свою чергу, заступник глави парламенту Микола Томенко заявив, що «в дружньому запалі боротьби з корупцією» настав час внести зміни до Конституції щодо обмеження недоторканності Президента, суддів та народних депутатів. Він застеріг від ухвалення будь-яких кардинальних рішень у державі без участі парламенту. Зокрема, за словами М. Томенка, в адміністрації Президента вже готовий проект рішення про запровадження ринку землі з 1 січня 2012 року. «Складається враження, що українське село хочуть перетворити на другу чорнобильську зону», — вважає політик. М. Томенко також наполягає на тому, щоб до проведення парламентських слухань із проблем вищої освіти не вносити жодних змін до законодавства на цю тему.