Футбол. Ліга Європи. 1/16 фіналу. Зустрічі у відповідь. 24 лютого.
«Динамо» (Україна, Київ) — «Бешикташ» (Туреччина, Стамбул). 4:0. Голи: Вукоєвич, 3, Ярмоленко, 55, Гусєв, 64, Шевченко, 74. Перший матч — 4:1.
«Динамо»: Шовковський, Сілва, Юссуф, Леандро Алмейда, Попов, Гусєв, Вукоєвич, Єременко, Ярмоленко (Нінкович, 62), Шевченко (Зозуля, 77), Мілевський (Кравець, 69). Тренер — Юрій Сьомін.
«Бешикташ»: Рюшту Речбер, Гільберт, Феррарі (Ібрагім Тораман, 59), Сівок, Ісмаїл Кейбаші, Ернст, Мехмет Ауреліо, Неджип Уйсал, Гуті (Онур Байрамоглу, 72), Бобо, Угу Алмейда (Мерт Нобре, 59). Тренер — Бернд Шустер.
Рефері — Тоні Шапрон (Франція).
Київ. Стадіон імені Валерія Лобановського. 16 000 глядачів. Мінус 12 градусів.
Футболісти «Динамо» своєю чудово поставленою грою перед власними шанувальниками наочно довели всім скептикам, що та дзвінка перемога у Стамбулі тижневої давнини не була випадковою. І в другій зустрічі кияни розбили міцного опонента дощенту, не залишивши «чорним орлам» шансів на порятунок. Але тепер столичну команду в наступному етапі чекає серйозніше випробування в особі потужного англійського клубу «Манчестер Сіті». Хоча з такою грою, як проти стамбульців, підопічним Юрія Сьомина до снаги пройти і цього опонента.
Утім, скажемо трохи й про повторний матч із «Бешикташем». Він того вартий. Динамівці швидко досягли успіху завдяки стрімкій контратаці. Як і в Стамбулі, забив Вукоєвич. І загальний рахунок зустрічі став 5:1 на користь киян! Але навіть попри таку невдачу турки намагалися діяти активно. Та до кінця тайму їхні наступальні спроби результату не мали. А це через те, що досить упевнено і самовіддано діяла динамівська оборона, високу майстерність демонстрував Шовковський.
Як на мене, остаточно «Бешикташ» зламав другий пропущений м’яч одразу після перерви. Мілевський вивів Ярмоленка на побачення із колишнім воротарем «Барселони». І Андрій холоднокровно й упевнено обіграв його. Після цього стамбульці припинили опір і ще двічі пропустили. Спершу Єременко пробив здалеку і влучив у стійку воріт. Міг сам вирішувати долю епізоду Нінкович, котрий, залікувавши травму, вперше вийшов на заміну, але жадібності не виявив. Мілош перевів м’яча на Гусєва, і той пробив влучно. Нарешті, масну крапку поставив Шевченко, продемострувавши високий бомбардирський клас. Знову постарався Єременко, зробив точну передачу на Андрія, котрий потужним ударом вколотив м’яча у ворота бідолаги Рюшту Речбера...
Бернд Шустер, з’явившись на післяматчеву прес-конференцію, не мав вигляду людини засмученої, навпаки — спокійної з якимось суто тевтонським нашаруванням флегматичності.
— Чи це був найважчий поєдинок сезону для вашого клубу?
— Якщо говорити про цей матч, то треба привітати «Динамо» з перемогою. Не приховую, мали більші плани на цю Лігу Європи, але вийшло як вийшло.
— Ви як і раніше вважаєте, що для кінцевого успіху вам не вистачило везіння?
— Звичайно, сьогодні про невдачу говорити не доводиться. У першому матчі «Динамо» не було набагато сильнішим від нас, але забило три м’ячі зі стандартів. Сьогодні мої підопічні втратили надію, і це навіть страшніше, ніж сама поразка.
— Чи збираєтесь у відставку?
— Ні.
— Чи вважаєте свою діяльність у клубі успішною? 
— Так...
Потім під аплодисменти до зали ввійшов Юрій Сьомін.
— Що б хотіли сказати вболівальникам?
— Вони заповнили трибуни, хоч було мінус 12 градусів. Гадаю, що своєю грою футболісти віддячили фанам за відданість, за таке їхнє ставлення. Хочу відзначити високу якість поля і подякувати відповідальним за його підготовку.
— Чому така величезна різниця забитих і пропущених м’ячів: сім за підсумками двох матчів?
— Це наша спільна перемога — гравців, тренерів, вболівальників. А футболісти, зокрема, здійснили величезний обсяг роботи.
— Поєдинки з турками нагадали матчі з московським «Спартаком». Чи варто очікувати нової перемоги української команди в Лізі Європи?
— Наступний наш суперник — «Манчестер Сіті», мабуть, головний фаворит нинішніх змагань. Готуватимемося, виходячи із настрою команди. Втім, ми відчуваємо певний оптимізм.
— Що сьогодні змусило вас похвилюватися? Над чим варто ще працювати?
— Ми повинні більше володіти м’ячем, не припускатися простих втрат, інакше «Манчестер» створить чималі проблеми для нас. На початку зустрічі «Бешикташ» грав досить потужно. І якби не наша дисципліна, навряд чи б ми забили свої м’ячі у другому таймі.
Наостанок давайте разом порадіємо нашій перемозі. Ми починаємо готуватися до старту другої половини чемпіонату України, 27 лютого летимо на збір до Туреччини. А 5 березня граємо матч чемпіонату в Донецьку проти «Металурга».
 
На знімку: Андрій Ярмоленко (на другому плані) зіграв добре, як і вся команда.