Після відкриття терміналу на черзі відновлення малої злітно-посадочної смуги довжиною 1300 метрів. Днями вирішено питання про придбання та встановлення світлосигнальної системи, тож уже за кілька місяців аеропорт зможе відправляти та приймати легкі та середні літаки.
А щоб повністю відновити роботу важливого в регіоні аеротранспортного вузла, необхідно ввести в експлуатацію ще й злітно-посадочну смугу довжиною 2100 метрів для великих повітряних суден. Нагадаємо, що за радянських часів кіровоградський аеропорт обслуговував понад триста тисяч пасажирів на рік. Щодня здійснювалися кілька десятків рейсів, зокрема, на Київ, Москву, Ленінград, інші великі міста та обласні центри України. Занепад діяльності аеропорту розпочався в 90-х роках. Нині ж здійснюються лише чартерні вантажні та пасажирські перевезення.
Рік тому обласною владою було прийняте рішення про повне відновлення роботи підприємства «Аеропорт «Кіровоград», і вже у жовтні минулого року Президент України Віктор Янукович перерізав стрічку на відкритті сучасного міжнародного терміналу. Тобто обіцяне виконується, хоча й не такими темпами, як цього хотілося б.
Кіровоград.