Голова Верховної Ради України Володимир Литвин у четвер зустрівся з членом Європейського парламенту, колишнім Головою Сейму Литовської Республіки Вітаутасом Ландсбергісом.

Під час зустрічі В. Литвин і В. Ландсбергіс обговорили європейські перспективи України та політико-економічну ситуацію в нашій державі.

В. Литвин зазначив, що Україні належить багато зробити, щоб наблизитися до Європейського Союзу і реалізувати свої євроінтеграційні прагнення. До того ж він наголосив на необхідності проведення діалогу та знаходження компромісів усередині держави за багатьма напрямами, «щоб мати можливість рухатися вперед».

Керівник українського парламенту вкотре озвучив ідею необхідності «втягування» України у європейські процеси, оскільки тоді, на його думку, і внутрішні проблеми держави розв’язуватимуться ефективніше.

Також Голова Верховної Ради підкреслив зацікавленість України у набутті статусу асоційованого члена ЄС, підписанні угоди про зону вільної торгівлі з країнами-членами Євросоюзу та запровадженні безвізового режиму з ними.

У свою чергу В. Ландсбергіс висловив думку, що Україна має неухильно дотримуватися курсу на здійснення демократичних перетворень, тим самим «надсилаючи добрі повідомлення до Євросоюзу».

Пресс-служба Верховної Ради України.