Після тривалої перерви Херсонщина знову активно вирощуватиме гречку. Під цю культуру буде відведено щонайменше дві тисячі гектарів — у 2,5 раза більше, ніж торік. «План до двору» ОДА роздала гречкосіям усіх районів краю, однак чиновники закликають господарників не захоплюватися посівами культури, оскільки урожайність її на півдні не є невисокою.
З цим не погоджується відомий учений-новатор, кандидат сільськогосподарських наук Михайло Черниш, вказуючи на те, що гречку, як і просо, доцільно вирощувати у післяжнивних посівах на зрошуваних площах. Науковець вважає, що «реально вирощувати гречку в області можна на площі не менше п’яти тисяч гектарів і брати з них як мінімум п’ять тисяч тонн зерна при мінімальних затратах на виробництво».