Прокуратурою Київського району Харкова внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань відомості про кримінальне правопорушення за ч. 1 ст. 157 Кримінального кодексу України (перешкоджання здійсненню виборчого права), передає прес-служба прокуратури м. Харкова.
Як повідомив прокурор району Олександр Бударний, із заявою про злочин до прокуратури звернувся представник одного з кандидатів у народні депутати України. «Чоловік заявив, що 20 та 21 вересня у приміщенні однієї зі шкіл району невідомі особи роздавали харків’янам продуктові набори. До них також додавалася передвиборна листівка одного з кандидатів у народні депутати України», — розповів прокурор. Наразі триває досудове розслідування.
Водночас Комітет виборців України застерігає, що основна недобросовісна боротьба розгорнеться в мажоритарних округах. «Очікувано, що старт кампаній підкупу почнеться з 1 жовтня 2014, після офіційної реєстрації кандидатів, — ідеться в заяві КВУ. — На один округ кандидати в депутати по мажоритарним округам, за оцінками експертів, планують витратити на передвиборну кампанію від 1 до 3 мільйонів доларів, залежно від гостроти конкурентної боротьби. Значна частина коштів тіньових фондів кандидатів піде на прямий та опосередкований підкуп виборців».