Олімпійській чемпіонці Мюнхена, чемпіонці світу та дворазовій чемпіонці колишнього Радянського Союзу з веслування на байдарці Юлії Рябчинській її земляки з райцентру Піщанка на Вінниччині присвятили вечір пам’яті з нагоди 65-ї річниці з дня народження видатної спортсменки.
На жаль, вона дуже рано пішла з життя — у 26-річному віці під час тренувань на гірській річці у Грузії її байдарка перекинулася... Похована спортсменка у рідному селищі Піщанка. На її могилі встановлено стелу із зображенням байдарки. А олімпійська медаль зберігається в музеї у місцевій школі, де навчалася Рябчинська.
— Я дуже пишаюся своєю мамою, — сказав на вечорі син чемпіонки Ігор. — У пам’ять про неї її іменем ми з дружиною назвали доньку. Знаю, що мама так само пишалася б маленькою Юлею...
Однокласники, друзі, представники спортивної громадськості з Вінниці та Одеси (у Вінниці Юля навчалася у медичному училищі, в Одесі жила, там створено музей її імені) разом із організаторами вечора перегорнули сім сторінок біографії талановитої спортсменки і чуйної людини. Кожна з них супроводжувалася демонстрацією фото- та відеозображень.
Вшанували і нагородили кращих спортсменів району. Улюбленою піснею Юлії була «Ніч яка місячна...» Її, а також інші твори виконали учасники художньої самодіяльності місцевого будинку культури. Друзі згадали, що Юлії дуже подобалися вальс і танго. Вони також звучали на вечорі. Епіграфом дійства стали слова, написані на плакаті: «Вершини у спорті підкоряються мужнім, сміливим та зухвалим». Їх Юля сказала під час зустрічі з колективом рідної школи після повернення з Олімпіади з Мюнхена. Земляки запам’ятали сказане...
 
Вінницька область.