Аварія на підстанції, що на околиці Вінниці, призвела до знеструмлення міста над Південним Бугом. Тоді ж, 22 лютого, без електрики залишився Літинський район, частково Немирівський та курортне місто Хмільник. Світла не стало о 14-й годині 20 хвилин. В обласному центрі зупинилися трамваї і тролейбуси, перестали працювати світлофори, припинилося постачання води в будинки.
Як пояснили фахівці, на підстанції вийшов із ладу високовольтний ізолятор. «Від такої несправності ніхто не застрахований, — каже начальник оперативно-диспетчерської служби «Вінницяобленерго» Василь Поліщук. — Це технологічне порушення, що не залежить від людини. Під час оперативних перемикань сталася поломка і спрацювала захисна система. В результаті місто та приміські села, а також деякі райони області залишилися без електроенергії. Але в районах світло швидко підключили. Буквально за п’ять хвилин їх переключили на інше живлення. У Вінниці електролампочки знову засвітилися тільки через півгодини після аварії».
На щастя, на вулицях міста протягом цього часу за непрацюючих світлофорів і складних погодних умов не було зафіксовано жодної дорожньо-транспортної пригоди.
Вінниця.