Залишилося 5 днів
Опівночі 28 лютого регіональні центри оцінювання якості освіти приймуть останню заявку на участь у зовнішньому незалежному тестуванні. Хто не встигне вчасно — втратить шанс стати студентом вже цього року. Тому майбутнім абітурієнтам радять не зволікати з реєстрацією й не відправляти документи в останній момент.
Нагадуємо, цього року процедуру запису на тести змінено. Тепер випускники шкіл за допомогою спеціальної комп’ютерної програми мають самостійно сформувати необхідний пакет документів, що містить в собі: копію паспорта або свідоцтва про народження, копію атестата або довідки з місця навчання та дві фотографії 3 на 4. На копіях потрібно обов’язково написати «З оригіналом звірене» і поставити свій підпис. Документи слід відправляти коштовним листом. Листоноші краще знають всі нюанси й охоче допомагають.
До речі, неуважним реєстрацію на ЗНО подовжили. Тим, кому не вдалося заповнити документи без помилок з першого разу, зробили потурання. Усунути всі неточності можна до 20 березня.
Поки що, за останніми даними, на ЗНО записалося 65% від прогнозованої кількості. У прес-службі Міносвіти зазначають, що темпи запису такі самі, як і торік. Правда, тих, хто хоче писати тести по математиці, стало більше, а ось бажаючих здавати англійську мову навпаки поменшало. У міністерстві також наголосили на важливості участі в пробному тестуванні, яке є репетицією основної сесії ЗНО. Так, 2 квітня абітурієнти перевірять свої сили, написавши пробні тести з української мови й літератури, іноземних мов, фізики й біології, а 9 квітня — з історії України, математики, хімії, географії й російської мови.