Сьогодні — День захисника Вітчизни
Вітання Голови Верховної Ради України воїнам і ветеранам Збройних Сил, усім громадянам України
Дорогі співвітчизники!
Щиро вітаю вас з мужнім і хвилюючим всенародним святом — Днем захисника Вітчизни. Сягаючи своїм корінням у вже неблизьку історію, в жорстоке воєнне лихоліття, воно стало символом єдності поколінь, уособленням глибинної суті й нездоланної сили справжнього патріотизму.
У цьому святі передусім данина любові, шани та вдячності солдатам Великої Вітчизняної, які відстояли мир, життя та прийдешнє для всього світу. Планета не знала подвигу такої величі й таких масштабів, і його не затьмарити ні часовим відстаням та змінам політичних вітрів, ні запопадливим спробам переписувати історію.
У тих, хто заступає на захист Батьківщини в наші дні, є з кого брати приклад, на кого рівнятися. Разом з тим маємо робити все, щоб їхня ратна майстерність випробовувалася і відточувалася тільки на навчальних полігонах.
Нинішнє свято, провіщуючи наближення весни, а з нею і знаменної віхи у нашому календарі — Дня Перемоги, ще раз нагадує про синівський обов’язок берегти священну пам’ять полеглих героїв, оточувати увагою й турботою ветеранів війни та Збройних Сил, дорожити честю та гідністю своєї держави — однієї з переможниць фашизму.
Бажаю кожному з нас бути на висоті цих вимог, словом і ділом підтверджувати вірність славним традиціям усіх оборонців рідної землі. Нехай їхні звершення будуть для нас взірцем і дороговказом, додають наснаги й енергії у побудові заможної, сильної і процвітаючої України.
Володимир ЛИТВИН.