Ніжинський міськрайонний суд розглянув на відкритому судовому засіданні кримінальну справу щодо лікаря 1 категорії Ніжинського дитячого будинку-інтернату Валентини Проданюк. Як уже писав «Голос України», 7—11 серпня минулого року через ГРВІ померло 5 підопічних установи.
У суді лікар визнала себе винною. Як пояснила підсудна, трагедія сталася через те, що «вона не врахувала вплив на дітей високої температури, оскільки в той період денна температура становила до 37 градусів тепла, що спричинило набряк головного мозку в дітей». Крім того, за її словами, діти були дуже ослаблені, вони мали багато супутніх хвороб.
— Суд визнав колишнього лікаря винною у скоєнні злочину, передбаченого частинами 1 і 2 ст. 140 КК України, — повідомив «Голосу України» перший заступник прокурора області Євген Ходика. — Вона засуджена до трьох років позбавлення волі з іспитовим терміном на два роки та позбавлена права обіймати посаду лікаря на три роки. Після перевірки прокуратури винесено догану також директору Ніжинського дитячого будинку-інтернату Олені Гармаш за неналежне виконання посадових обов’язків.