Футбол. Як відомо, завтра відбудеться матч у відповідь 1/16 фіналу Ліги Європи «Динамо»—«Бешикташ». На жаль, погода в Києві нас не радує: сніг, мороз. Під час матчу буде як мінімум мінус десять.
Були розмови про перенесення поєдинку на інший час, зокрема, на 18.00. Але все розпочнеться, як заплановано, о 22.05. Таке рішення УЄФА. Ця солідна організація повідомляє, що в четвер погода в столиці України дозволить проводити матч в зазначений час. Якщо метеорологічні умови різко зміняться, тоді час початку матчу, можливо, буде змінено.
Отже, всіх тепер однаково хвилює одне питання: чи буде готове поле стадіону імені Валерія Лобановського до баталії.
— Підготовка арени тривала за тією ж програмою, що й у попередні роки, — розповів знаний фахівець, заступник директора стадіону Анатолій Колоша. — Щоправда, корективи внесла погода, особливо низька температура. Це єдине, що мене дуже хвилює, бо морози не дають нам можливості провітрювати поле. А сніг, що випадає, легко прибирається з плівки. У середу під час тренування гостей, що почнеться о 19.00, відкриємо газон, а на ніч знову накриємо.
— Чи було простіше підготувати поле торік у лютому?
— Тоді динамівці перший домашній матч проводили 27 лютого. Як бачите, строки приблизно однакові. Але на відміну від нинішньої ситуації, тоді було дуже багато снігу, а температура повітря значно вища. На стадіоні активні роботи ведуться починаючи з минулого тижня. Поки що УЄФА не дозволила починати зустріч раніше. Шкода, це було б дуже доречно.
Електропідігрів поля включили 10 лютого, і з тих пір система працює цілодобово. Зараз температура на поверхні ґрунту плюсова, а на глибині 10 сантиметрів становить у середньому 10-11 градусів тепла.
Сподіваюся, що все обійдеться без несподіванок. Головне, щоб у день гри не було жодних катаклізмів, наприклад, заметілі. Втім, ми вже звикли до того, що як тільки справа доходить до футболу, з погодою починає відбуватися щось неймовірне...
А тим часом із Туреччини надійшла інформація від видання Hurrіyet. Повідомляється, що керівництво «чорних орлів» готове звільнити нинішнього тренера — німця Бернда Шустера, а очолити «Бешикташ» найближчим часом може іспанець Рафаель Бенітес. У чемпіонаті Туреччини команда посідає лише шосте місце й принизливо програла вдома київському «Динамо» (1:4) у першому матчі 1/16 Ліги Європи. А потім поступилася на своєму полі в матчі турецької Суперліги «Фенербахче» (2:4). Бенітес нині є безробітним. Наприкінці минулого року його звільнили з італійського «Інтера».