Харківська міліція повідомила про затримку двох особливо небезпечних злочинців. Вони, за словами керівництва ГУ МВС України в Харківській області, звинувачуються в убивстві слідчого військової прокуратури Російської Федерації. Під час затримання один із них намагався накласти на себе руки.
На початку лютого до міліції надійшла оперативна інформація про те, що в місті вже кілька місяців переховуються від правоохоронних органів Російської Федерації двоє мешканців Ставропольського краю, 1985 і 1978 років народження. Їх звинувачено в убивстві старшого слідчого військового-слідчого комітету при прокуратурі РФ по Ставропольському гарнізону Північно-Кавказького федерального округу. В червні минулого року злочинців було оголошено в федеральний і міжнародний розшук. Під час проведення оперативних заходів з’ясувалося, що двоє вихідців із кавказького регіону винаймають квартиру в одному з багатоповерхових житлових будинків у Московському районі Харкова. Керівництво місцевої міліції ухвалило рішення — провести затримання небезпечних злочинців за місцем їхнього проживання.
— Операцію було проведено силами батальйону міліції швидкого реагування «Беркут» разом зі співробітниками Управління карного розшуку ГУ МВС України в Харківській області. Не бажаючи добровільно здаватися правоохоронним органам, один із підозрюваних завдав собі за допомогою кухонного ножа тілесних ушкоджень у ділянці шиї. Йому надали термінову медичну допомогу й госпіталізували до міської лікарні. Нині він проходить курс лікування під охороною міліції. Стан його здоров’я лікарі визначають як задовільний, — повідомив начальник ГУ МВС Михайло Мартинов.
Про факт затримання розшукуваних осіб повідомлено російських правоохоронців. Уже одержано всі необхідні документи для вирішення питання про екстрадицію злочинців.
Харків.