Футбол. Матч проти стамбульського «Бешикташа» минулого четверга став ювілейним, сотим, в єврокубках для нинішнього наставника київського «Динамо» Юрія Сьоміна (на знімку) у якості тренера.
— Не приховуватиму, мені цей факт приємний, — заявив російський фахівець. Така кількість матчів на міжнародному рівні, погодьтеся, — ще й колосальний досвід. Та й згадати є що. А тут команда піднесла мені такий дорогоцінний подарунок — дзвінку перемогу над «Бешикташем» — 4:1!
— А які матчі закарбувалися у пам’яті найбільше?
— Це, зрозуміло, кілька матчів із «Локомотивом»: перемога над міланським «Інтером» у Лізі чемпіонів, нічия з «Реалом» на «Сантьяго Бернабеу» в Мадриді і виграш у матчі з королівським клубом у Москві.
Серед матчів з київським «Динамо» тренер вирізняє нічию в матчі Кубка УЄФА у Валенсії.
У порівнянні з періодом тренерства Валерія Газзаєва в нинішньому «Динамо» Юрія Сьоміна докорінної пертурбації майже не сталося, відбулася лише зміна амплуа деяких гравців.
— Нинішня гра «Динамо» у плані моделювання мало чим відрізняється від тієї, що спостерігалася за часів тренерства Валерія Газзаєва. Просто окремих футболістів використовуємо на інших позиціях, — сказав у Стамбулі кореспондентові «Голосу України» пан Сьомін. — Зазначу, що протягом попереднього періоду тривав процес змужніння молодих виконавців. Вони помітно додали і готові, мабуть, скласти конкуренцію досвідченим. Втім, переважна більшість гравців залишилася в команді. Ми, до речі, з Валерієм Георгієвичем обмінювалися думками та інформацією, коли він приходив до «Динамо» і коли йшов.
Фото Володимира КОТЛЕНКА (зі Стамбула).