Живим ланцюгом стали на захист пам’ятки архітектури місцевого значення «Сокілецький млин» представники творчої молоді з Вінниці, Немирова та Києва. 
У суботу, 19 лютого, вони перегородили дорогу техніці, яка мала демонтувати споруди навколо будівлі. Дехто з молодих людей забарикадувався у приміщенні млина. У справу втрутилася міліція. Молодь стверджує, що на їхнього фотографа, який фіксував перебіг подій, міліціонери спустили собаку. Потерпілого доставили спочатку в лікарню, а потім забрали у Немирівський райвідділ міліції. Згодом відпустили.
Протягом останніх років на території пам’ятки архітектури, спорудженої ще графом Потоцьким, організовують всеукраїнський фестиваль «Млиноманія». Створили громадську організацію «Сокілецький млин». Один з її представників Віктор Губін каже, що будівлю незаконно намагаються захопити бізнесмени. 
— Напівзруйнована споруда старого млина є власністю Фонду держмайна, — каже голова Немирівської райдержадміністрації Петро Михайленко. Одне із приватних підприємств, якому належить півтора десятка готелів і комплексів по всьому світу, взяло будівлю млина в оренду з метою спорудити тут готельно-розважальний комплекс. Пообіцяли максимально зберегти залишки споруди. Уже три роки вони справно сплачують податки за оренду, а приступити до робіт не вдається через акції протесту молоді.
Місцеві жителі також підтримують ідею нового будівництва, бо там з’являться нові робочі місця. Підприємці вже обладнали у місцевій школі комп’ютерний клас. Старий млин розташований на березі Південного Бугу, у місці так званих бузьких порогів. Тут улітку відпочивають тисячі людей не тільки з Вінниці, а й з Києва.