На першому земельному аукціоні в Криму продано 3,18 га на Південному березі Криму за 3,1 млн. грн. Цього року на півострові від продажу землі планують одержати близько 30 млн. грн. Нині на торги було виставлено 2 лоти.

Обидві земельні ділянки розташовані в Ялті, за межами населених пунктів Гурзуфської селищної ради. Віддаленість ділянок від траси становить 50 м, від Чорного моря — 1600 м. При цьому цільове призначення цієї землі — будівництво й обслуговування об’єкта рекреаційного призначення.
Ділянку площею 0,75 гектара продали за 707,4 тис. грн., що перевищило стартову ціну більш ніж у три рази. Другий лот першого в Криму земельного аукціону продали за 2 млн. 414 тисяч грн. Це ділянка площею 2,43 гектара.
Аукціон провела Кримська державна філія ДП «Центр державного земельного кадастру», що має відповідну ліцензію. Обидві ділянки придбав один покупець. За словами заступника Голови Ради міністрів, міністра курортів і туризму АРК Георгія Псарьова, ним став великий київський будівельний холдинг. Усього ж за покупку кожної ділянки боролися по 3 учасники аукціону.
Коментуючи підсумки аукціону, міністр зазначив, що виставлені на продаж землі раніше були безхазяйними й могли незаконно дістатися «незрозумілим громадянам», але тепер, за його словами, землею володіє «гідний інвестор, який побудує гідний об’єкт».
Г. Псарьов уточнив, що 35% виручених від продажу коштів будуть спрямовані до республіканського бюджету, 55% — до місцевого бюджету Гурзуфської селищної ради, ще 10% — у державну скарбницю.
На знімку: на першому кримському земельному аукціоні було представлено два лоти.
Фото Арвідаса ШЕМЕТАСА (Укрінформ).